Menu

WHAT'S ON


Catalonia, a European Affair. Which way forward?

20-06-2018

BCitizeN organizes a conversation whit a Finnish Deputy MP Mikko Kärnä about the political situation of Catalunya in the European context. Wednesday 4th of July at 19:00 at Bar Craft in Barcelona.


Matthew Tree, Alessandro Scarnatto and Krystyna Schreiber fill the Craft BCN bar with foreign residents in Barcelona.

31-05-2017

The presentation of BCitizeN was a success of attendance and participation.


Launch of BCitizeN, with Matthew Tree, Alessandro Scarnato and Krystyna Schreiber

18-05-2017

The launch will include a debate on Barcelona as seen by the foreigners who are residents in the city. Join the celebration of the launch of BCitizeN on Wednesday 31 May at 7.30pm at Craft BCN.


ABOUT US

BCitizeN is a non-profit and non-partisan association, made up mostly of foreigners living in Barcelona, who share democratic values and defense of freedom, whatever their origins or political views.


Witnesses

Humberto Gonzalez

USA

Ella Mogler

Germany

Quan vaig venir aquí - al setembre d’enguany faran 25 anys - sabia molt poc el castellà i no tenia ni idea que era el català. Sempre m’han agradat els idiomes, m’encanta estudiar llengües i hi tinc facilitat. Així que quan m’explicaven que aquí es parlava el català, de seguida em vaig apuntar a un curs. M’interessava per l’idioma, la gent, la cultura i la història. Voler integrar-me i formar part de la societat em semblava el més normal del món. Aviat coneixia gent d’aquí, feia amistats, cosa per la qual em sentia encara més a gust i integrada a Catalunya. Sóc alemanya i sempre ho seré, però aquí a Barcelona havia trobat el que jo anomeno casa meva. Sempre volia estar al dia del que passava aquí i no estranya llavors que en algun moment decidís de participar activament en la vida social, cultural, política de Barcelona i/o Catalunya. La foto meva és del dia que vaig arribar aqui, el dia de la Mercè, el 24 de setembre de 1992.